۱۳۸۹ تیر ۲۹, سه‌شنبه

اطلاع رسانی، مبارزه فعال


آنچه که بعد از گذشت یک سال از کودتای 22 خرداد واضح و روشن است، دستیابی جنبش سبز به راهکارهای نو و شیوهای ابتکاری از نافرمانیهای مدنی است که شاید مهمترین آنها اطلاع رسانی یا مبارزه فعال است که باعث عریان شدن تروریسم و سرکوب دولتی، حاکمیت شده و بی اعتباری و از بین رفتن مشروعیت دولت کودتا را چه در عرصه داخلی و خارجی بدنبال داشته است.

بعد از آن شنبه خونین 30 خرداد و قتل و عام ناجوانمردانه جوانان این مرزو بوم بدست عوامل حکومتی شاید اطلاع رسانی یا هرشهروند یک رسانه از اهمیت بخصوصی برخوردار شد که بعنوان نمونه می توان به فیلم گرفته شده توسط به تلفن دستی در لحظه جان دادن ندا آقا سلطان اشاره کرد که نقاب از روی کودتاچیان برکشید و میلیونها انسان در سراسر دنیا این وحشیگری و درنده خویی آشکار دولت کودتایی را به عینه به نظاره نشستند.و اما این اطلاع رسانی به چه معنی است؟ و چگونه باید انجام شود که علاوه بر پیش برد مبارزات حق طلبانه مردم امنیت جانی و اجتماعی افراد را هم در پی داشته باشد. اطلاع رسانی در مورد یک جنبش، به معنی رساندن پیام، اخبار به مردم و آگاهی اقشار مختلف یک جامعه از وضع موجود (سیاسی-اقتصادی-اجتماعی- حقوق بشر و غیره ) است. که بعنوان یک نمونه میتوان اقشار مختلف جامعه معلم، دانشجویان، کارگران وزنان و مردان، از یک حرکت اعتراضی یا اعتصاب یا تظاهرات آگاه کرد .

شاید بتوان گفت که اطلاع رسانی یا همان عبارت هر شهروند یک رسانه ،نوعی مبارزه فعال است که در جهت شکستن فضای اختناق و سانسور حکومتی انجام می شود و باعث متشکل شدن و انسجام مبارزات و نافرمانی مدنی شهروندان برای یک تغییر دمکراتیک بدور از خشونت می شود.

شیوهای بسیاری دراطلاع رسانی وجود دارد که تنها به تعدادی از آنها به اختصار اشاره میکنم.

1. شاید یکی از ساده ترین شیوه های اطلاع رسانی (مبارزه فعال) همان رساندن اخبار و تحولات مربوط به جنبش در زمینه های مختلف بصورت گفتار سینه به سینه است ،که می توان در اتوبوس و تاکسی یادر جمع خانوادگی-دوستان-آشنایان و همکلاسی ها از آن استفاده کرد و خبر مربوط به یک آکسیون و یک حرکت اعتراضی را بدیگران داد. بعنوان مثال :زمانی که در یک تاکسی صحبت و بحثی در مورد گرانی یا آلودگی و گرمای هوا یا مسائل مختلف سیاسی می شود می توان از این بحث چند دقیقه ای تا رسیدن به مقصد استفاه کرد و اخبار و اطلاعات در زمینه های مختلف را در اختیار دیگران گذاشت. این شیوه می تواند مزیتهای داشته باشد که از مهمترین آنها نزدیکتر شدن نظرات و افکار افراد حول یک نقطه مشترک و آشنا شدن افراد با یکدیگر و تشکیل شبکه اجتماعی بین افراد فامیل و دوستان و غیره می باشد.

2. استفاده از تلفن و پیام کوتاه و ایمیل برای رساندن خبر یک حرکت اعتراضی و اخبار مهم به افراد نزدیک و دوستان و غیره .

3. ایجاد وبلاگ ،شیوه دیگر در زمینه اطلاع رسانی است که علاوه بر ایران در دیگر نقاط جهان نیز با استفاده از فضای مجازی و پتانسیل آن از وبلاگ برای پیش برد مبارزات بدور از خشونت استفاده می شود بعنوان نمونه در مصر وائل عباس به عنوان یک بلاگر از اینترنت برای آگاهی رسانی در مورد نقض حقوق بشر و قساوت پلیس در مصر استفاده می کند. او به خاطر عرضه فیلم‌های مستندِ مربوط به شکنجه در ایستگاه‌های پلیس شهرت یافته است. عرضه یکی از این ویدیو‌ها به محاکمه بی سابقه‌و محکومیت‌ها و احکام زندان‌برای متهمان منجر شد.ما می توانیم وبلاگ خود را در مورد موضوع (سیاسی –اجتماعی – حقوق بشر – اقتصاد) مورد علاقه خود ایجاد کنیم و به اطلاع رسانی در فضای مجازی بپردازیم.

4. دیوار نویسی و نوشتن پیام برروی اسکناس ها می تواند شیوه ای دیگری در جهت اطلاع رسانی باشد. که البته پسندیده است که این پیامها مضمونی بدور از خشونت داشته باشد در حتی امکان از بکار بردن پیام های شعار گونه و مرگ بر این و آن اجتناب کنیم و میتوانیم بجای آن خبر یک حرکت اعتراضی یا نام شهدای جنبش و سخن رهبران جنبش و یا حتی آدرس سایتهای اینترنتی مربوط به جنبش را نوشت.

5. ثبت و ضبط تصاویر و فیلم ها مربوط به بدرفتاری و خشونت پلیس و نیروهای لباس شخصی با مردم و ارسال آنها به رسانه های تاثیر گزار دنیا و انتشار آن در وبلاگ و فضای مجازی، با این روش کودتا چیان بیش از پیش تحت فشار جوامع جهانی و حقوق بشری قرار میگیرند و ابزار سرکوب از دست آنها خارج شده و باعث ریزش نیروهای آنها میشود.

6. پخش اعلامیه و تراکت-هر شهروند می تواند فراخوان و دعوت به یک حرکت اعتراضی یا خلاصه سخنان رهبران جنبش و اخبار مرتبط با آن را در اینترنت و سایتهای حامی جنبش را بنا به توان خود با چاپگرهای که در خانه است .هر تعداد که می توان چاپ کرد و در اختیار دیگر افراد بخصوص کسانی که دسترسی به اخبار ندارند قرار دهند.

در یکسال گذشته که دولت کودتا مدام به دنبال قطع پل های ارتباطی و اطلاع رسانی بین بین فعالان و رهبران جنبش بوده و با استفاده از شیوه های متفاوت مانند فیلتر سایت ها و ایجاد اختلال و فرستادن پارازیت بر روی شبکه های خبری در تلاش است تا بنحوی جنبش را کنترول کند و حالت فرسایشی برای آن بوجود بیاورد این وظیفه تک تک افراد مشتاق به آزادی و تغییر وضع موجود است که با اطلاع رسانی فضای سرکوب دولتی بشکنند.

این روشهای اطلاع رسانی، شیوه های رایج در بین کنشگران جنبش سبز در یک سال گذشته بوده که تنها برای اطلاع رسانی مورد اشاره قرار گرفت که می توان شیوه های دیگر را بنا به خلاقیت فعالان جنبش به آن اضافه نمود.

1 نظرات:

ستار جهنمی گفت...

Dorud duste gerami, lotfan maghalate khod ra be website iranglobal ersal konid.
shayan az modiriyate iranglobal
in maghale ra montasher mikonam.
http://www.iranglobal.info/

ارسال یک نظر